The Hague City Walk 2018

The Hague City Walk 2017 daverend succes!

Op 29 april 2017 liepen 70 deelnemers mee in de Heart for PHighters shirts en zij liepen maar liefst 10 km.

De actie trok flink de aandacht door zowel de organisatie als de lokale media.
In het Heart for PHighters team liepen zowel PHighters als vrienden, familie, kennissen én hulpverleners uit het PH behandelteam.
De totale opbrengst was 6400 euro! Een fantastisch resultaat.

 

The Hague City Walk 2018: 5 mei 2018!

Ook in 2018 doen we, op initiatief van Cher Kwant-van Weelderen, weer mee aan de The Hague City Walk! En weet u wat helemaal fantastisch is? De organisatie van dit evenement gaat ons als goed doel toevoegen bij inschrijving! Dit betekent dat mensen extra geld kunnen schenken bij inschrijving en dat dit direct naar Stichting PHA gaat. Daarnaast zal pulmonale hypertensie meer bekendheid krijgen, er wordt uiteraard veel op sociale media gepost!

 

De opbrenst van de The Hague City Walk zal het volgende doel hebben:

Het VUmc wil in een studie onderzoeken welk effect Omega 3 heeft op het herstel van hartcellen. Het gaat dan met name om de mitochondriën, ook wel de energiecentrale van de cellen genoemd. Aangezien pulmonale hypertensie uiteindelijk resulteert in rechterhartfalen, zou het mooi zijn als Omega 3 een positief effect heeft op het herstel van hartcellen. Ook zal gekeken worden naar het effect van Omega 3 op het endotheel van de longslagader. Endotheel is het ééncellige laagje dat de binnenkant van bloedvaten bedekt. Bij pulmonale hypertensie is de samenstelling van het endotheel in de longslagader verstoord, dit is één van de oorzaken van vernauwing van de longslagader. 

 Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap