Huisartsenbrochure

Een huisarts kan niet over alle zeldzame aandoeningen volledig op de hoogte zijn. Daarom ontwikkelde de VSOP in samenwerking met de NHG een serie brochures over zeldzame aandoeningen. Inmiddels zijn er voor uim 60 zeldzame aandoeningen huisartsenbrochures opgesteld.

In samenwerking met de Stichting PHA Nederland is nu ook de brochure over PH samengesteld en digitaal beschikbaar. 

 

U kunt ook een geprint exemplaar aanvragen: stuur een mail naar Info@pha-nl.nl

 

 

In deze 'Informatie voor de huisarts over Pulmonale Hypertensie' is opgenomen wat uw huisarts vooral moet weten over uw aandoening en zijn speciale aandachtspunten benoemd. Deze gaan over dossierkennis, terugkoppeling met andere zorgverleners, maar ook over wat patiënten zelf belangrijk vinden. Zoals vermoeidheid, het belang van bewegen, voldoende eten en bijwerkingen van medicijnen.

 

De patiënt als informatiedrager

U bent zelf de beste informatiedrager voor uw huisarts. Daarom is het belangrijk dat u, zo snel mogelijk nadat bij u de diagnose is gesteld, een afspraak maakt voor een consult. Ter voorbereiding daarvan kunt u informatie overhandigen aan de praktijkassistente over deze brochure en de bijbehorende brief.

Voor u zelf is er de patiëntenbrief.  De artsenbrief kunt u ook downloaden, printen en aan de assistente overhandigen. Hierdoor weet de huisarts waar hij alle digitale informatie kan vinden en kan hij zich voorbereiden op het gesprek. 

 

Een goed gesprek

In dit gesprek kunt u samen met uw huisarts bespreken wat voor u belangrijk is en welke rol uw huisarts daarin kan spelen. Het is verstandig om samen met uw partner of familielid naar dit consult te gaan. Twee horen altijd meer dan één. Ook kunt u dit gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, om later nog eens terug te luisteren.  Om het gesprek voor te bereiden, kunt u de folder 'Een goed gesprek met uw arts' bestellen bij het Longfonds. Deze informatie is gratis. 

 

Samenvatting en documenten 

Onderstaand vindt u de links naar de documenten (PDF-bestanden)  

PATIENTENBRIEF - waarin wordt uitgelegd waarom deze brochure is samengesteld

ARTSENBRIEF - die u als patiënt aan de arts overhandigd

BROCHURE - Informatie voor de huisarts over Pulmonale Hypertensie' waarin informatie over de aandoening, richtlijnen, algemene aandachtspunten, literatuuroverzicht en veel verwijzingen naar centra en organisaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap