Ondersteunende medicamenteuze behandeling

Ondersteunende medicamenteuze behandeling wordt gegeven ter preventie, om andere hartklachten te behandelen of om de hartfunctie te ondersteunen.

Deze middelen zijn:

 

Anticoagulantica

Anticoagulantia zijn anti-stollingsmiddelen en worden ter preventie voorgeschreven om het risico op het ontstaan van emboliën (o.a.longembolie) te verkleinen.

 

Diuretica

Diuretica zijn plastabletten en worden voorgeschreven ter ondersteuning van de hartfunctie en bij symptomen van hartfalen. 

Deze medicijnen vergroten de hoeveelheid urine die door het lichaam geproduceerd wordt. Het helpt om de bloeddruk te beheersen en stopt de ophoping van vocht in bijvoorbeeld enkels. Bij gebruik van deze medicijnen moet u vooral de eerste uren na inname vaak plassen.

 

Digoxine

Ter ondersteuning van de hartfunctie wordt digoxine voorgeschreven. Dit medicijn versterkt de knijpkracht van het hart en het vertraagt het hartritme

 

Zuurstoftherapie 

Een deel van de PH patiënten hebben een diffusiestoornis waardoor de zuurstofopname wordt belemmerd.

Te weinig zuurstofopname brengt schade toe aan organen en men kan steeds minder goed functioneren. Extra zuurstof geeft meer mobiliteit en kan de kwaliteit van leven vergroten. 

Er zijn verschillende systemen, afhankelijk van de mobiliteit van de paitënt. 

Zie ook de pagina Zuurstoftherapie.

Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap