Speciale dag voor (ouders met) kinderen 2018

Verslag van de speciale dag voor kinderen met PH op 29 september 2018.

 

29 september was de Kinderdag in Ouwehands Dierenpark Rhenen en op alle fronten een zeer geslaagde dag.

Dit begon natuurlijk al bij het fantastische weer, dat kregen wij cadeau.


Na het ontvangst met heel veel lekkere dingen zijn de kinderen onder begeleiding van een gids de dierentuin in geweest. Zij kregen alles te horen over de dieren die in de dierentuin leven. En daar horen natuurlijk ook de twee pandaberen Wu Wen en Xing Ya bij.

 

De ouders bleven achter in de zaal en daar heeft Dr. Berger van het UMCG verteld over Pulmonale Hypertensie bij kinderen, de gevolgen daarvan en de ontwikkelingen op medisch gebied de laatste jaren. Iedereen was in de gelegenheid om vragen te stellen hierover. Daarna werd er wat meer ingezoomd over het onderwerp "vakantie", hoe doe je dat veilig en waar moet je op letten. Dit konden ouders met elkaar bespreken in kleinere groepjes en je zag dat er al snel veel informatie over en weer werd uitgewisseld. Ook dr. Berger nam uitgebreid tijd hierover te praten met de ouders, het was een heel informeel samenzijn.

 

De dag werd afgesloten met een heerlijke lunch en daarna was iedereen vrij om zelf nog het park in te gaan. Kortom het was een bijzonder geslaagde dag!

 

   

 

    

Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap