Lotgenotenbijeenkomst voor kinderen met PH

Zaterdag 27 juni 2015 was de lotgenotenbijeenkomst  voor kinderen met pulmonale hypertensie, hun ouders en broertjes en zusjes. Deze bijeenkomst was in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De dag was georganiseerd door de Stichting PHA-NL en het UMC Groningen. De dag was mede mogelijk gemaakt dankzij een sponsoring van de firma Bayer.

Het doel van deze dag was: informatie over de ziekte PH bij kinderen, meer contact onderling, maar vooral: een fijne dag beleven met elkaar. Voor de kinderen was een speciaal programma en zij volgden de workshop 'Glitter en Glamour'.  Zij hadden het reuze naar hun zin. In een andere zaal luisterden ondertussen ouders, bestuursleden van de Stichting PHA-NL en zorgverleners van het UMC Groningen naar de lezing van Prof. Dr. R. Berger, cardioloog in het UMCG. Deze had als titel: 'Een kind met PH, uw zorg, onze zorg.'

 

Daarna volgde speeddaten, waar men gedurende een klein uur elke tien minuten wisselde van gesprekspartner. De onderwerpen waarover men - in relatie tot kinderen met PH - kon praten waren:

- wat vind je belangrijk

- waar loop je tegen aan

- waar heb je behoefte aan

Dit speeddaten leidde tot zeer geanimeerde gesprekken en was een groot succes!

 

Na een heerlijke lunch gingen zowel ouders als kinderen naar "De Experience"  en kon men genieten van alle gebeurtenissen op mediagebied! De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje op het terras in de zon.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

 

  

Op de foto's links twee meisjes die zich goed vermaakten tijdens de workshop Glitter en Glamour. Op de foto rechts drie vrijwilligers die de kindere de hele dag hebben begeleid.

 

 

Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap