Evenement 'Heb hart voor longen' in Meierijstad

 

Er is veel geld en inspanning nodig voor wetenschappelijk onderzoek naar PH en om de ziekte meer bekendheid te geven. In de afgelopen jaren hebben Stichting Pulmonale Hypertensie en een groot aantal actieve vrijwilligers met hun enorme inzet al een hoop bereikt. We herinneren ons allemaal de zeer succesvolle inzamelingsacties ‘Heb Hart voor Longen’ in Schijndel en Zaandam. Deze acties hebben niet alleen veel geld opgebracht,  maar zijn ook steeds een prachtige manier gebleken om patiënten te verbinden met hun familie, de omgeving, artsen en onderzoekers.

Dit jaar is het tijd voor de 3e editie van het evenement. Het goede nieuws is dat vijf vrijwilligers zich hebben gemeld om de organisatie op zich te nemen van ‘Heb hart voor longen 2019’. De inzamelingsactie zal bestaan uit verschillende onderdelen, maar het hoogtepunt zal opnieuw de 24 uurs-loop zijn in het weekend van 1-2 juni 2019. We hopen hierbij weer op een grote deelname!

Dit keer zal een deel van het ingezamelde geld direct worden ingezet om het leven van PH patiënten een beetje aangenamer te maken. Het PH expertise centrum in Amsterdam zal een verbouwing ondergaan, waarbij ook een nieuwe ruimte voor de hartkatheterisaties zal worden ingericht. Het geld dat in Schijndel zal worden opgehaald, zal gebruikt worden om het verblijf rond de hartkatheterisaties voor patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. We denken daarbij onder andere aan een relaxstoel om de behandeling op een zo plezierig mogelijke manier te ondergaan met daarbij als grote voordeel dat de patiënt niet hoeft te worden opgenomen in een ziekenhuisbed. 

 

Oproep

We roepen alle PH patiënten in Nederland op om zoveel mogelijk teams van 10 deelnemers of meer samen te stellen, die mee zullen doen met de actie ‘Heb Hart voor Longen 2019’ in Meierijstad. Voor wie dat wil bestaat er de mogelijkheid om in Schijndel te overnachten. Inschrijving kan op de website: www.hebhartvoorlongenmeierijstad.nl

Op deze website vindt u alle informatie over dit evenement en wordt er uitgelegd hoe u voorafgaand aan het evenement eventueel zelf een actie kunt organiseren om samen met uw familie en vrienden en misschien de plaatselijke middenstand in uw stad of dorp zoveel mogelijk geld in te zamelen.

 

Lukt het u niet zelf een team samen te stellen? Geen probleem, we willen ook een team samenstellen met Stichting Pulmonale Hypertensie. Dat wordt dan het 'Heart for PHighters-team' in de welbekende felgele shirts.

Kunt u niet ver lopen of bent u afhankelijk van een rolstoel? Geen probleem; het zijn rondjes van ca 1,6 km op een terrein die zeer geschikt is voor rolstoelgebruikers. U kunt dan natuurlijk iemand meenemen die u zou willen duwen. Ook mag u zich bij dit team aansluiten zonder te wandelen; we kunnen uw hulp gebruiken in onze kraam of om de wandelaars aan te moedigen.

Wilt u in het Heart for PHighters-team of heeft u behoefte aan meer informatie?? Mail dan naar Louise,

 

 

 

 

 

 

Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap