Benefietconcert in Westervoort

Benefietconcert ten bate van wetenschappelijk onderzoek

PH-patiënten Cindy, Jan, Astrid en Astrid hebben een benefietconcert georganiseerd. Met de opbrengst wordt wetenschappelijk onderzoek naar PH in het RadboudUMC gesponsord.

 

Op 21 oktober 2018 was er een enorm knalfeest in zalencentrum Wieleman in Westervoort.

Het benefietconcert was een zeer succesvol evenement met een mooi voorlopig bedrag voor het onderzoek: 7000 euro!

Er komt nog steeds geld binnen, dus het eindbedrag wordt januari 2019 bekend gemaakt

 

Onderzoek Radboud UMC:

Dr. van Dijk, Cardioloog in het RadboudUMC is hierover geinterviewd en zegt het volgende:

"Voor patienten met PAH is de rechterhartkamer erg belangrijk. De functie van deze kamer bepaalt de klachten en de overlevingskansen. Deze functie is echter moeilijk meetbaar. Daarom doen we in het RadboudUMC onderzoek naar een nieuwe methode om de functie van de rechterhartkamer te bepalen door een echo van het hart te maken. Gegevens over de hartslag en de grootte van het hart worden gecombineerd met gegevens over de het korter en langer worden van bepaalde spiervezels van de rechterhartkamer. Dat levert meer informatie op over de functie dan de gebruikelijke meetmethoden. We onderzoeken hoe deze methode veranderingen in de functie van de rechterhartkamer kan aantonen en of dat eerder in het ziektebeloop kan. Ook wordt onderzocht of je aan de gevonden gegevens kunt aflezen of de rechterhartkamer baat heeft bij de behandeling met medicijnen voor PAH."

 

Officiele cheque uitreiking

19 februari zal de echte eindstand bekend gemaakt worden en zal de cheque uitgereikt worden aan het PH behandelteam van het Raboud UMC.

Natuurlijk volgt hier een verslag van en er gaan zeker foto's van gemaakt worden die wij met jullie zullen delen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steun ons!
Home | Colofon en privacy | Contact | Bovenkant pagina | Sitemap